Episode 17 – Eva Fjeldstad, forfattaren av boka «Takk for maten?»

*****

Det har aldri vore fleire konserveringsmiddel, sprøytemiddel og andre kjemiske substansar i maten me kjøper i daglegbutikkane i dag. Skal me stole på dei offisielle råda frå Mattilsynet er maten likevel heilt trygg, og det er ingen grunn til bekymring så lenge ein har eit variert kosthald.

Eller…?

Eva Fjeldstad bestemte seg for å skrive boka «Takk for maten?» basert på den uavhengige forskninga som er gjort på dei mange kjemikaliane som vert nytta i moderne matproduksjon, og hennar konklusjon er skremmande. Opptil 90 prosent av maten som vert seld i norske butikkar inneheld så mykje giftstoffer at ho meiner det på sikt kan gjere oss sjuke, og at svært mange nordmenn i dag lever med sjukdommar som er forårsaka av giftstoffer i maten.

– Over 90 prosent av maten i butikkane inneheld konserveringsmidler og sprøytemidler. Desse stoffa drep tarmbakterier, og dreper du tarmbakterier blir du faktisk sjuk, seier Fjeldstad til Uten Filter.

– Helsa blir langsomt dårlegare fordi desse bakteriane sakte men sikkert vert øydelagt.

Ho meiner svært mange sjukdommer har utspring i endring av bakteriefloraen i tarmane, som fibromyalgi, ME, leddgikt, diabetes, allergi og kreft.

Fjeldstad åtvarar folk om å stole blindt på dei offisielle kostholdsråda frå styresmaktene, og viser til at grenseverdiane stadig vekk vert auka.

– Mattilsynet hevar heile tida grensene etter kvart som andre land og det norske landbruket treng å nytte meir sprøytemiddel, seier Fjeldstad som viser til at resistensen hos plantene gjer at det stadig er større behov for å auke mengda sprøytemidlar.

– Meiner du at Mattilsynet vert styrt av industrien?

– Det er veldig freistande å svare ja på det spørsmålet.

Du kan lese kva Mattilsynet meiner om nokre av påstandane til Fjeldstad i denne Bergens Tidende-artikkelen.

Eva Fjeldstad er utdanna homøopat og har i ei årrekke arbeidd med fordøyelsesrelaterte helseplagar, og underviser deltid på Tunsberg medisinske skole.

Høyr også episode 1 av Uten Filter, med Siri Helle, som også handla om matproduksjonen.

Følg Uten Filter på…

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s